Blog

På vores blog finder du gratis guides, tips og råd til at vækste din forretning online.

Se alle Online Marketing 19 Online strategi 16 Weboptimering 18 Websites 8

Få flere besøgende fra Google med de rette alt-tekster på dine billeder

Det er ingen hemmelighed, at billeder altid er gode til at skabe blikfang, bryde tekstmasser og i bedste tilfælde kan de rette billeder understøtte dine budskaber. Bedre endnu bliver det, hvis du gør det til vane at udfylde et fyldestgørende ’alt’ tag, således at dine billeder er synlige for søgemaskinerne. I dette indlæg forklarer vi, hvordan og hvorfor du bør optimere dine alt-tekster på alle dine billeder.

Hvad er alt- og title tags?

Når du sætter et billede ind på dit website, har søgemaskinerne i udgangspunktet ingen mulighed for at vide, hvad der er på dit billede. Koden vil typisk se således ud:

<img src=”billede01.jpg”>

I SEO-perspektiv er alt tagget det klart vigtigste, da det er alt-teksten, der læses af søgemaskinerne og sørger for, at dit billede bliver registreret. Title tagget er den tekst, der kommer frem, når du holde din musemarkør over et billede. Når du tilføjer alt- og title tags, vil koden se sådan ud:

<img src=”billede01.jpg” alt=”forstå alt tekster” title=”lær at bruge alt- og title tags i dine blogindlæg”/>

Undgå ”keyword stuffing”: Det frarådes at forsøge at proppe en helt masse termer i din alt-tekst i håbet om at opnå større synlighed. Det giver en dårlig brugeroplevelse, og dit website risikerer at blive kategoriseret som spam.

Gør det for Google

Med ovenstående alt- og title-tekster er dit billede nu synligt for søgemaskinerne, og læserne af dine blogindlæg vil kunne se en billedtekst, når de holder cursoren over dit billede.

Som det er med stort set alt SEO-arbejde, hedder det sig, at desto flere hints du giver Google, desto bedre er det. For at optimere dine billeder til det fuldeste, kan du med fordel angive en passende billedbeskrivelse. Din endelige kode vil da se således ud:

<img src=”alt_og_title_tag.jpg” alt=”forstå alt tags” title=”lær at bruge alt- og title tags i dine blogindlæg”/>

TIP: Vi har testet de bedste, gratis billedbaser, så du kan spare tid på dine billedsøgninger og undgå at komme i konflikt med rettigheder. Se mere her.

Hvad får jeg ud af at udfylde alt-tekster?

Med fyldestgørende alt-tekster er der gode chancer for, at du opnår flere besøgende til dit site, da dine billeder bliver synlige i billedsøgningen på Google. Samtidig er det som sagt altid en god idé at bruge tid på on-site SEO, og her tæller billedbeskrivelser i allerhøjeste grad med i regnskabet. Mange undervurderer betydningen af ordentlige alt-tekster, og det kan give dig en fordel i forhold til dine konkurrenter.
Herunder forklarer Matt Cutts, head of Webspam hos Google, hvordan du konstruerer de bedste alt-tekster: